kalkunissimo!

Mmmm, saftig og god kalkunfilet! Prøv denne enkle oppskriften med grønnsaker og rødvinsrømmesaus til!


http://www.menshealth.it/alimentazione/mangia-meglio/10-CIBI-ANTI-STRESS/%28offset%29/1

ingredienser for 2:

500 g kalkunfilet

1 fersk sitron

8 små aromasopp

1 søt paprika

1 løk

sushiris til 2

1 dl rødvin

3 ss rømme

1/2 dl fløte

50 g smør

1 sjalottløk

1 ss sukker

fersk bladpersille

salt

pepper

cayennepepper

fremgangsmåte:

krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den først i litt smør, og etterstek  i ovn i ca 25 minutter på 180 grader. La hvile 10 minutter før tranchering.

Kok ris etter anvisning på pakken. Dryss litt finhakket persille over risen før servering. 

Kutt paprika, sopp og løk i biter, og la surre godt  i smør i en stekepanne frem til servering.

saus:

Finhakk sjalottløk og surr i smør. Hell rødvin over, og la dette koke i ca 1 minutt. . Dryss over 1 ss sukker, og pisk inn rømme og fløte. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.

Anrett ris, kalkun og grønnsaker på tallerken, og hell over litt rømmesaus. Skvis litt sitron over kalkunfileten hvis du ønsker mer friskhet :)

Drikkeforslag: Lalama 2007!

 

Én kommentar

Skriv en ny kommentar

Glutenfrie

Glutenfrie

33, Oslo

Velkommen til min blogg- Glutenfrie. Alle oppskriftene er 100 % glutenfrie, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Nøl ikke med å ta kontakt dersom det er noe du lurer på:) leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits