sykt god lammecarre med salat og hummus

Idag fikk vi lyst på lammecarre, som jeg personlig synes er den beste delen av lammet. I Norge koster det dyrt for disse lekkerbiskene, men tar man en svipptur over grensen finnes det både rimelig og godt lammekjøtt fra f.eks Irland. Denne oppskriften er basert på litt lettere råvarer, for lammemåltidet må jo ikke alltid bestå av fete sauser og fyldige pureer). Jeg har fått helt dilla på hummus, så derfor går den igjen i flere av oppskriftene i det siste:)


ingredienser:

1 lammecarre (8 ribben)

1/2 agurk

6 cherrytomater

1/2 rødløk

!/2 isbergsalat

50 g fetaost (40%)

8-10 sorte oliven

finhakket persille

smør til steking

oppskrift hummus: (http://glutenfrie.blogg.no/1358772511_hummus.html)

oppskrift dressing:

4 ss olivenolje, 1 ss balsamico, 1/2 sitron, litt salt. Rør sammen og hell over salaten rett før servering. Smak til og juster:)

 


http://www.saison.ch/media/uploads/filer/public/2011/08/15/20100718d_.jpg.485x400_q85_crop_upscale.jpg

fremgangsmåte:

Sett ovnen til 180 grader. Rute opp skinnsiden på carreen. Salte og pepre godt.

Lag salat av grønnsakene og hummus som beskrevet i linken.

Ha smør i pannen. Brun carreen godt på alle sider, og sett den i ovnen i ca 25 minutter. La den hvile 10-15 minutter før du deler den opp i biter etter ribbena.

Server retten med hummus og salat til.

Som nevnt tidligere fortjener gode matretter en god vin, og til denne ville jeg faktisk servert hvitvin fremfor rødt. Prøv f.eks en grüner veltliner eller en soave. Vi drakk Gattinger Grüner Veltliner Federspiel Veitenberg 2009 , ypperlig! Et rimeligere alternativ er Allram sin grüner Veltliner. Ønsker du rødt? Prøv en saftig barbera, eller en Cotes du Rhone, f.eks Domaine D`Andezon. Lykke til!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits