Hyse i gryte, liv i leire!

Idag tenkte jeg å hente frem en gammel kjenning-nemlig Römertopf. Mat som lages i leirgryte blir saftig og smaksrik. Dessuten ser det dekorativt ut når man plasserer gryten på middagsbordet.


ingredienser:

500 g fisk, f.eks hyse.

3 gulrøtter

6 amadinepoteter

1 løk

1 eple

1 boks hermetisert paprika

finhakket bladpersille

3 ss rapsolje

salt

pepper

malt ingefær

malt koriander

limeblad

laurbærblad

fremgangsmåte:


La Röhmertopfen ligge i kaldt vann i 15 minutter. Dette er vikig for at leirgryten ikke skal smuldre opp når du setter den i ovnen. Dette må man gjenta hver gang man bruker gryta. Skrell gulrøtter og poteter og kutt de i veldig tynne biter, sammen med et skrelt eple og løk. Plasser alle grønnsakene i bunn, og legg fisken oppå. Bruk en stavmikser til å mose de hermetiserte paprikabitene og hell blandingen over fisk og grønnsaker sammen med litt rapsolje. Strø rikelig med  krydder, salt og pepper over. Dryss også litt finhakket persille over og ha i et par limeblader og laurbærblad.  Plasser leirgryta på nederste rille. Ovnen skal være kald når gryta settes inn. Sett ovnen på 200 grader, og la gryta stå inne i ca 1 time.

Jeg gleder meg til middag!

 

Én kommentar

Ola

25.02.2013 kl.15:29

Mmm dette ser godt ut (og fisk som er så sunt:)

Gleder meg til å prøve dette til middag idag.

Glutenfrie

25.02.2013 kl.15:33

Ola: lykke til:)

Skriv en ny kommentar

Glutenfrie

Glutenfrie

33, Oslo

Velkommen til min blogg- Glutenfrie. Alle oppskriftene er 100 % glutenfrie, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Nøl ikke med å ta kontakt dersom det er noe du lurer på:) leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits