Glutenfri loff:)

Etter min smak er det ikke mye som slår en rykende fersk loff med godt pålegg:) Jeg får vann i munnen av å tenke på fersk loff med smør og geitost på, gjerne servert sammen med et glass melk til Denne oppskriften på loff er enkel å følge, og jeg garanterer et smakfult resultat! Glutenfrie produkter er som jeg har nevnt før, best når de er helt ferske, ja gjerne litt lunkne, spør du meg:) Derfor anbefaler jeg deg å lage loffen så tett opp til tidspunktet for når du skal spise den som mulig.. Hvis ikke kan du jo bare fryse den ned, og hente fram godsakene når det passer, men fersk bakst smaker jo alltid best, hehe!


ingredienser:

6 dl glutenfritt mel

1 ts sukker

0,5 ts salt

3 dl melk

2 dl vann

50 g smør

2 ss fiberhusk

1 pakke tørrgjærfremgangsmåte:

Ha mel, sukker og salt i en bakebolle. Smelt smør og tilsett vann og melk. La det bli ca 37,5 grader. Bland deretter i fiberhusk og gjær. Rør godtSpe blandingen i melblandingen mens du elter ved hjelp av en kjøkkenmaskin. La det elte godt! Ha eventuelt i litt mere mel dersom deigen er veldig fuktig! Sett bakebollen på et lunt sted og la den heve til ca dobbel størrelse. Del deigen i 2 like emner og lag loff etter ønske. F.eks flettet loff, formloff, brytebrød osv. Etterhev loffen godt, og pensle med melk rett før den går i ovnen. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 minutter.


Lykke til!

2 kommentarer

sandra

11.02.2013 kl.23:01

Er på jakt etter glutenfri loff og gikk derfor inne her, ettersom det står glutenfri loff. I oppskriften din står det 6 dl mel. Unnskyld, men hvordan kan det da være glutenfritt?

Glutenfrie

12.02.2013 kl.09:21

sandra: Hei! Det skal være glutenfritt mel. gjerne fra f.eks Toro:)

Skriv en ny kommentar

hits